Warning: Undefined variable $mobile in /data/e/f/ef0a81a0-c4a1-4937-be2b-2348d1d612be/pikulik.sk/web/wp-content/plugins/smooth-page-scroll-to-top/smooth_scroll.php on line 24
Campus Party Berlin Report - Bloguje Pika Warning: Undefined variable $class in /data/e/f/ef0a81a0-c4a1-4937-be2b-2348d1d612be/pikulik.sk/web/wp-content/themes/pika/header.php on line 46
class="post-template-default single single-post postid-1067 single-format-standard">


Campus Party Berlin Report

14. septembra 2012 / Svet IT

V nedeľu 26.8.2012 skončil ďalší ročník  najväčšieho technologického podujatia svojho druhu organizovaný pod záštitou Európskej únie a Telefonica s  obchodnou značkou O2.

Campus Party je každoročný týždenný festival technológie, ktorý zahŕňa viac ako 600 hodín prednášok, diskusií, workshopov, súťaží  týkajúcich sa vedy, inovácií, digitálnej zábavy a kreativity. Campus Party Berlin sa zúčastnilo niekoľko tisíc počítačových nadšencov, ktorí mali k dispozícii množstvo zaujímavých prednášok, workshopov a  24  hodinovú možnosť výmeny informácii s ďalšími campuseros.

 

Tento rok sa Campus Party Berlín vo veľkom počte zúčastnili aj študenti zo Slovenska, ktorím O2 (Telefonica ) poskytla sponzorovaný vstup na Campus Party Berlin, ubytovanie v Campus Party Berlin Village a cestu O2 autobusom z Bratislavy. Približne 130 študentov tak v utorok ráno vyrazilo na cestu do Berlína a letisko Tempelhof.

Podujatie Campus Party Berlin začalo v utork 21.8.2012 večernou Welcome party a skončilo v nedeľu 26.8.2012, keď sa rozpŕchli aj poslední campuseros.

Príchod
Po niekoľkohodinovej ceste Českom a Nemeckom slovenskí campuseros dorazili na Berlínske vyradené letisko Tempelhof, ktoré tento rok akciu Campus Party Berlin hostilo. Po rýchlej a miernej bezpečnostnej prehliadke batožín a prevzatí si vstupiek na podujatie, nasledovalo ubytovanie sa v  Campus Party Berlin Village. Rovnako ako na Campus Party Madrid, ktorej som sa v 2010 zúčastnil, campuseros boli ubytovaní priamo v areáli, v stanovom mestečku, ktoré poskytol a postavil sponzor podujatia Campus Party Berlin.

Organizácia
Zorganizovať event v podobnom rozsahu určite nie je sranda a vždy sa nájdu miesta ktoré  by sa dali zlepšiť, avšak Campus Party Berlin  prebehla viacmenej v poriadku, alebo sme mali len viac šťastia. V našom prípade vstupná registrácia prebehla hladko, čo Česi popisujú ako peklo a niekoľkohodinový „program“. Za väčšie a nepochopiteľné mínus by som určite označil spôsob označovania stanov. Povedzte, koho by napadlo písať čiernou fixou na tmavomodrý stan? Takže z úvodnej hry „kde je číslo“ sa stala hra „aké to je číslo“. Aj v Berlíne môže byť problém vytlačiť pár kusov nálepiek….

Jedlo
Organizátor zabezpečil možnosť cateringu pre campuseros priamo na letisku Tempelhof a drobné fastfood občerstvenie v stánkoch, ktoré však event poňali ako možnosť zarobiť za zvýšené ceny, čo je trocha smutné keď takmer celé osadenstvo Campus Party Berlin tvorili študenti so sponzorovaným pobytom. Mimo areál, v uliciach Berlína, ste však už mohli nájsť výborné jedlo a lacnejšie ako v Bratislave (paradox). Čo mi bude v Bratislave chýbať sú určite raňajky, ktoré ste si mohli mať na každom rohu, či sladké alebo s poriadnym tatarákom. Mimochodom, komplet raňajkové menu ste v Berlíne mali za cca 3 € …..

Sociálne siete
Aký by to bol event bez soc. sietí? Campus Party Berlin aktívne komunikoval na FB ale aj na twitteri a #CPeurope bol plný zaujívavých informácií.

Prednášky a workshopy
Campus Party Berlin bol bohatý na zaujímavé informácie a kto mal záujem, mohol sa aktívne zapojiť aj na workshopoch.
Čo stálo za pozretie?

Yossi Vardi
IPv6: The New Protocol – Jordi Palet
Paulo Coelho
Don Tapscott
Tim Berners-Lee
Operacny system od Mozilla
Cyberpunku – Keren Elazari
Robotika
Raspberry Pi – minipocitac o ktorom pisem aj na svojom blogu
Arduino – stavebnicovy system a hranie sa s elektronikou

Videá z Campus Party Berlin nájdete tu

Fotogaléria
Rošírenú fotogalériu nájdete na Facebook stránke blogu

Berlín
Berlín je mesto bohaté na históriu, ktorá na vás dýcha z každej strany a aj napriek tomu, že nie vždy mohli byť obyvatelia na ňu hrdí, vyťažili z nej maximum. Z pôvodného mesta ruín je moderné európske veľkomesto, ktoré by pre nás mohlo byť inšpiráciou v mnohých smeroch. Povinne by som do Berlína posielal našich predstaviteľov miest, developerov, architektov ale aj bežných ľudí. Nech vidia ako krásne a jednoducho sa dá skĺbiť staré s novým bez toho, aby ste museli búrať to, čo stavali generácie pred vami. V Berlíne nájdete budovu kostola s moderným coworkingovým priestorom či s múzeom plným muiltimédii… Prečo to nejde u nás ?

Autobus Telefonica na ceste na Campus Party Berlin

Príchod na Tempelhof, registrácia a hladanie si stanu

Welcome Party Campus Party Berlin

Welcome Party Campus Party Berlin

Welcome Party Campus Party Berlin

Welcome Party Campus Party Berlin

Polnočná registrácia nemeckej O2 SIM prebehla rýchlo

Nemecké O2 prezentovalo sieť novej generácie – LTE

Campus Party Berlin mnoho firiem zvolilo ako miesto kde hladať zamestancov

Okrem práce bol priestor aj na hry

Modding je stálou súčasťou Campus Party

Workshopy na rôzne témy

Barcamp

Návrh, realizácia projrktov na Campus Party

Trocha kreativity

, , , ,


Menu